Company | NS

Sector: Transport & Logistics

Informatie over NS

NS staat midden in de samenleving. Elke dag brengen we ruim 1 miljoen reizigers overal naartoe. Met het drukste spoorwegnet van Europa, de meest complete reisplanner van Nederland en het grootste deelfietssysteem ter wereld. Dat draait natuurlijk niet vanzelf, daar komt veel bij kijken. Om dit te realiseren zijn we altijd op zoek naar talent, overal in de organisatie.

Misschien denk je bij NS in eerste instantie alleen aan treinen en stations. Maar er is zoveel meer dan dat. Een miljardenbedrijf als NS investeert met beleid. Van een complete renovatie van een stationshal, tot de aanleg van een ondergrondse fietsenstalling; geld speelt altijd een rol. Op een gemiddelde werkdag passeren ruim 1 miljoen reizigers onze stations. Van al deze reizigers moeten de transacties door onze financiële systemen verwerkt worden. Als finance professional bij NS heb je invloed op de bedrijfsvoering van een bedrijf dat midden in de maatschappij staat.

Als financieel professional bij NS ben je vooruitstrevend en neem je initiatief. Denk aan het uitvoeren van IT- of andere audits om de interne processen te optimaliseren. Of de controlling van grote vastgoedprojecten; wist je bijvoorbeeld dat NS één van de grootste vastgoedbedrijven van Nederland is? Hoe je het ook wendt of keert; finance raakt alles bij NS. Dus krijg jij als financieel expert alle kans om jezelf te bewijzen.

Je kunt je carrière bij ons dan ook niet van begin tot eind uitstippelen. We vinden het belangrijk jou te stimuleren in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je alles uit jezelf kunt halen. Met jouw vakkennis, ideeën en inzet kun jij bij NS anders denken en echt het verschil maken. Want wat je rol ook is; bij NS ben je onmisbaar voor de reis van vandaag, morgen en in de toekomst.

De reis van morgen begint bij jou

Finance Traineeship

Wil jij als Finance Trainee invloed uitoefenen op de bedrijfsvoering van een bedrijf dat midden in de maatschappij staat? Dan is het Finance Traineeship van NS echt iets voor jou! NS heeft op financieel-economisch gebied ontzettend veel te bieden. Met een jaaromzet van bijna 5 miljard euro, is een strak financieel beleid essentieel. Het Finance Traineeship is een ambitieus tweejarig trainee-programma waarin we je opleiden voor een zware financiële managementfunctie. Dit is dé kans om aan te tonen dat je voldoet aan het profiel van een financieel manager. Omdat NS veel waarde hecht aan ‘learning on the job’, begin je meteen in een concrete functie, waarin je je bezighoudt met uitdagende en leerzame opdrachten. Na een jaar stap je over naar een andere functie bij een ander onderdeel. Na het Finance Traineeship krijg je de mogelijkheid tot het volgen van de postacademische opleiding tot Register Controller. We dagen je voortdurend uit om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen en je wordt hierbij intensief gecoacht en begeleid. Daarnaast kan je gedurende het hele traineeship rekenen op begeleiding van onze financieel directeuren en hoger management.

Workshop reviseren of vervangen?

Tijdens de workshop gaan jullie als externe finance consultants aan de NS-directie een advies uitbrengen over de invulling van de behoefte aan nieuwe sprinters. Jullie kunnen ervoor kiezen om het huidige materieel te reviseren of nieuw treinmaterieel aan te schaffen door middel van diverse aanbestedingen. De uiteindelijke keuze zullen jullie goed moeten onderbouwen en verdedigen.
De case is bedoeld om inzicht te geven in de strategische en financiële overwegingen die gemaakt worden bij de invulling van materieelbehoefte.

Geschikt voor WO studenten met een finance gerichte opleiding en interesse in een finance traineeship.

Operationeel Management Traineeship

Als operationeel management trainee krijg je gelijk 100% vertrouwen van ons. Vanaf dag 1 sta je in de operatie, met je voeten in de klei, in een sturende rol. Met alle verantwoordelijkheden die erbij horen. De perfecte manier om jezelf, het management vak en één van de grootste organisaties van Nederland te leren kennen. Als operationeel manager breng je mensen, teams en processen in beweging. Door medewerkers te prikkelen en te motiveren wordt onze dienstverlening dankzij jouw inzet naar een hoger plan getild. Hierbij heb je altijd focus op de optimale inzetbaarheid van medewerkers. Jij stuurt aan met succes, zet mensen en processen in beweging en krijgt draagvlak. Als het nodig is, kun je de confrontatie aangaan, maar verlies je het belang van de relatie niet uit het oog. En terwijl je dat doet, heb je altijd de wens van onze klanten in je achterhoofd: de reiziger op 1, 2, en 3. Je staat vanaf dag 1 midden in de operatie. Zo kan je gaan leidinggeven aan een groep van 20 – 30 (operationele) medewerkers, bijvoorbeeld een team van hoofdconducteurs of personeel op de stations. Heb je affiniteit met techniek? Dan wordt je wellicht leidinggevende van 15 – 25 monteurs in één van onze technische werkplaatsen. En reken maar dat je daar stevig voor in je schoenen moet staan.

Tijdens onze workshop zullen we ons voornamelijk richten op een financiële case en daarmee het finance traineeship. Heb je interesse in het operationeel management traineeship? Kijk dan zeker even op www.werkenbijns.nl

Contact:

Heb je vragen of wil je meer informatie over het finance traineeship? Neem dan contact op met onze recruiter Ronald Bleeker via;
T: 088 – 67 136 66
E: recruitment@ns.nl

Participating programs