Company | LOGEX

Sectors: Consultancy, Public Sector, Data Science & Business Analytics

LOGEX

Omschrijving
De gezondheidszorg in Nederland, maar ook internationaal, is sterk in beweging en staat voor de uitdaging om de sector toegankelijk en betaalbaar te houden. De missie van LOGEX Group B.V. (‘’LOGEX’’) is om de kwaliteit en betaalbaarheid van de gezondheidszorg te verbeteren door slimmer gebruik te maken van ‘big data’ en technologie.

Wat wij doen
LOGEX is een snelgroeiende organisatie in ‘healthcare analytics  met een marktleidende positie, die o.a. meer dan 90% van de ziekenhuizen in Nederland bedient. Al meer dan 10 jaar combineren wij data, ‘advanced analytics’, wetenschap en technologie om duidelijke inzichten te verkrijgen en de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven. Onze modellen en oplossingen stellen medische en financiële professionals in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Onlangs breidde LOGEX het productaanbod uit naar zorgaanbieders door samen te werken met Value2Health. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het analyseren en het verbeteren van de kwaliteit voor de gezondheidszorg en patiëntresultaten aanzienlijk vergroot. De combinatie van inzicht in zowel ‘kosten’ als ‘uitkomsten’ creëert een unieke ‘one-stop-shop’ voor value based healthcare in de wereld. LOGEX is momenteel actief bezig met kansen in het buitenland en heeft activiteiten opgezet in Saoedi-Arabië, Frankrijk, Zweden en Tsjechië.

Wij zijn een jong, ambitieus en internationaal team van 45 professionals. Onze specialisten hebben achtergronden in geneeskunde, econometrie, financiële economie, natuurkunde, wiskunde en informatica en zorgen hiermee voor brede kennis en ervaring, een creatieve benadering en bewezen oplossingen.

Case beschrijving

Tijdens de workshop kruip je in de huid van een LOGEX analist en ga je aan de slag met een real-life case. De verzekeraar InsureYou zegt dat het ziekenhuis MedCare relatief duurder is geworden voor borstkankerbehandelingen en laat weten dit bedrag niet zomaar meer te willen betalen.

De voorzitter van MedCare vraagt aan LOGEX om de hogere kosten in kaart te brengen. Het is aan jou om te kijken naar het behandeltraject en de kwaliteit van de zorg. Ben jij in staat om de juiste data te gebruiken met het juiste inzicht en analytische vaardigheden?

Deze case geeft een goed beeld van wat wij dagelijks doen bij LOGEX. Je zult leren over wat het werk inhoudt, de juiste data te gebruiken en te analyseren en uiteindelijk het formuleren van een juist advies.

Jouw profiel

We zijn op zoek naar studenten met een WO Bsc of MSc met een kwantitatieve, bèta of technische achtergrond, zoals geneeskunde, econometrie, financiële economie, natuurkunde, wiskunde en informatica. Daarnaast ben je een echte number cruncher met uitstekende analytische skills, resultaatgericht, gestructureerd en je wordt enthousiast van advanced data analytics en big data vraagstukken in de gezondheidszorg. Tenslotte, heb je een drive om impact te maken op de business en kom je tot je recht in een informele en professionele werkomgeving met veel verantwoordelijkheid en vrijheid.

Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is verplicht.

Contact informatie

N: Valérie Schouten
T: 020-3084265
E: valerie.schouten@logex.nl

Participating programs