Company | EY-Parthenon

Sector: Strategy Consultancy

Who are we?

EY- Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van Parthenon Group en EY – de wereldwijd opererende strategie boutique heeft inmiddels 40 kantoren in 22 landen waar meer dan 1500 professionals werkzaam zijn. EY- Parthenon adviseert topmanagement van vooraanstaande bedrijven en instellingen in Europa, de US, Azië en Australië bij hun strategische vraagstukken. Wat sectoren betreft ligt de nadruk in Nederland en België op Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure.

Ons projectwerk is intensief en varieert van weken tot maanden. EY- Parthenon is in de meeste sectoren actief en heeft in Nederland veel expertise in private equity, FMCG, retail en transport & logistiek. Wij helpen onze cliënten de koers voor hun onderneming te bepalen, de organisatie optimaal te laten presteren en daadwerkelijke veranderingen te realiseren.
De vraagstukken waar wij aan werken zijn van echt belang. Onze teams komen met messcherpe analyses, vernieuwende inzichten en concrete oplossingen. De teams bestaan uit jonge, talentvolle academici met diverse achtergronden. Wat ze met elkaar gemeen hebben is hun bereidheid om uitdagingen aan te gaan, wars te zijn van gebaande paden, de nieuwsgierigheid naar het onverwachte en het plezier in samenwerken. Die samenwerking is professioneel, maar ook informeel; bij ons kent iedereen elkaar en staan de deuren open. Dat sluit aan bij onze open cultuur die zich laat omschrijven als ondernemend, energiek en nuchter.

Work for us

Een carrière binnen EY-Parthenon is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als Associate met het leren van het vak. Wij zien het vak van strategie consulting als een ambacht waarbij de ervaren Consultants de fijne kneepjes van het vak overdragen op hun jongere collega’s.

Vanaf de eerste dag bij EY-Parthenon zit je zowel intern als bij de cliënt als volwaardig gesprekspartner aan tafel. Wanneer je het werk als Associate machtig bent word je Consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams en richting cliënt. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je (project) Manager en uiteindelijk wellicht Associate Partner of misschien zelfs Partner.

Het werk van een consultant is zeer afwisselend. Je werkt in teamverband aan uiteenlopende projecten in allerlei sectoren. Voor ieder project stellen we een apart team samen. Zo’n team bestaat typisch uit vijf of zes personen: twee partners, een manager, een consultant en één of twee associates. Zij moeten de klus klaren; met elkaar en met de cliënt. In ieder project heb je je eigen verantwoordelijkheden. Centraal staat altijd dat je een haalbare oplossing vindt voor een bedrijfseconomische uitdaging van de cliënt.

Wij werken zeer gericht aan de hand van hypotheses. Op allerlei manieren probeer je relevante, feitelijke informatie boven tafel te krijgen. Je praat met je team en met de cliënt, doet interviews, enquêtes en soms storechecks. Vervolgens analyseer je met je team de data om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je het advies aan de cliënt. In het algemeen zitten onze teams op locatie bij de cliënt. Zo werken we optimaal samen en komen we tot een werkelijk gedragen advies. Op vrijdag werken wij zoveel mogelijk op kantoor.

Wij bieden gedurende het jaar starters functies en stage plekken aan. Mail recruitment@parthenon.ey.com voor meer informatie, of ga naar onze website: www.ey-parthenon.nl .

What are we going to do at the Beroependagen?

Case: “Het onderzoeken van de Bols jenever investeringsmogelijkheid”

Financiële dagblad, 10 December, 2005
Sterke drank producent Bols zal snel weer van eigenaar veranderen AMSTERDAM – Het Franse drank bedrijf Rémy Cointreau wil stoppen met het verkopen van Bols. Het is onduidelijk of het Nederlandse merkt volledig zal worden verkocht of in delen. […].

Stel je voor: je werkt bij EY-Parthenon en je leest dit artikel in de ochtend. Snel daarna ontvang je van een van de partners een email waarin staat dat je een nieuw project hebt: je gaat een van de potentiële kopers van Bols assisteren bij het beoordelen van deze investeringsmogelijkheid. Een grote brouwerij heeft interesse getoond in Bols: ben jij in staat om te bedenken welke voordelen de overname van deze brouwerij heeft voor een sterke drank producent? Dit is precies wat je bij ons gaat doen. Je zal veel leren over het werk van een strategie consultant door het oplossen van deze case: het probleem structureren, het nadenken over welke analyses je graag zou willen uitvoeren en het formuleren van een daadwerkelijke strategie. Het vereist zakelijk inzicht en sterke analytische vaardigheden om dit probleem op te lossen, maar hey: we weten dat je kan!”

Participating programs