Company | EY-Parthenon

Sector: Strategy Consultancy

Over EY-Parthenon

EY- Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van Parthenon Group en EY – de wereldwijd opererende strategie boutique heeft inmiddels 40 kantoren in 22 landen waar meer dan 1500 professionals werkzaam zijn. EY- Parthenon adviseert topmanagement van vooraanstaande bedrijven en instellingen in Europa, de US, Azië en Australië bij hun strategische vraagstukken. Wat sectoren betreft ligt de nadruk in Nederland en België op Private Equity, Retail, Fast Moving Consumer Goods, Logistiek & Transport en Travel & Leisure.

Ons projectwerk is intensief en varieert van weken tot maanden. Wij helpen onze cliënten de koers voor hun onderneming te bepalen, de organisatie optimaal te laten presteren en daadwerkelijke veranderingen te realiseren.
De vraagstukken waar wij aan werken zijn van echt belang. Onze teams komen met messcherpe analyses, vernieuwende inzichten en concrete oplossingen. De teams bestaan uit jonge, talentvolle academici met diverse achtergronden. Wat ze met elkaar gemeen hebben is hun bereidheid om uitdagingen aan te gaan, wars te zijn van gebaande paden, de nieuwsgierigheid naar het onverwachte en het plezier in samenwerken. Die samenwerking is professioneel, maar ook informeel; bij ons kent iedereen elkaar en staan de deuren open. Dat sluit aan bij onze open cultuur die zich laat omschrijven als ondernemend, energiek en nuchter.

Werken bij EY-Parthenon

Een carrière binnen EY-Parthenon is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als associate met het leren van het vak. Wij zien het vak van strategie consulting als een ambacht waarbij de ervaren consultants de fijne kneepjes van het vak overdragen op hun jongere collega’s.

Vanaf de eerste dag bij EY-Parthenon zit je zowel intern als bij de cliënt als volwaardig gesprekspartner aan tafel. Wanneer je het werk als associate machtig bent word je consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams en richting cliënt. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je (project) Manager en uiteindelijk wellicht vice president of misschien zelfs partner.

Het werk van een consultant is zeer afwisselend. Je werkt in teamverband aan uiteenlopende projecten in allerlei sectoren. Voor ieder project stellen we een apart team samen. Zo’n team bestaat typisch uit vijf of zes personen: twee partners, een manager, een consultant en één of twee associates. Zij moeten de klus klaren; met elkaar en met de cliënt. In ieder project heb je je eigen verantwoordelijkheden. Centraal staat altijd dat je een haalbare oplossing vindt voor een bedrijfseconomische uitdaging van de cliënt.

Wij werken zeer gericht aan de hand van hypotheses. Op allerlei manieren probeer je relevante, feitelijke informatie boven tafel te krijgen. Je praat met je team en met de cliënt, doet interviews, enquêtes en soms storechecks. Vervolgens analyseer je met je team de data om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je het advies aan de cliënt. In het algemeen zitten onze teams op locatie bij de cliënt. Zo werken we optimaal samen en komen we tot een werkelijk gedragen advies. Op vrijdag werken wij zoveel mogelijk op kantoor.

Wie zoeken wij als consultant?

In een nieuwe consultant zoeken wij talent, ambitie en gedrevenheid: academici met een stevige persoonlijkheid, die aantoonbaar numeriek analytisch sterk zijn en een gezonde business-sense hebben. We verwachten dat je een goede teamplayer bent en beschikt over een positief kritische houding en een no-nonsense mentaliteit. Wij hebben geen voorkeur voor specifieke studierichtingen. In de praktijk blijken (bedrijfs)economen, econometristen en technische studenten met een brede maatschappelijke interesse voor ons een belangrijke doelgroep.

Case Beschrijving

Het onderzoeken van de Bols jenever investeringsmogelijkheid 

Financiele dagblad, 10 December, 2005

Sterke drank producent Bols zal snel weer van eigenaar veranderen

AMSTERDAM – Het Franse drank bedrijf Rémy Cointreau wil stoppen met het verkopen van Bols. Het is onduidelijk of het Nederlandse merkt volledig zal worden verkocht of in delen. […].

Stel je voor: je werkt bij EY-Parthenon en je leest dit artikel in de ochtend. Snel daarna ontvang je van een van de partners een email waarin staat dat je een nieuw project hebt: je gaat een van de potentiele kopers van Bols assisteren bij het beoordelen van deze investeringsmogelijkheid. Een grote brouwerij heeft interesse getoond in Bols: ben jij in staat om te bedenken welke voordelen de overname van deze brouwerij heeft voor een sterke drank producent?

Dit is precies wat je bij ons gaat doen tijdens de Beroependagen op 2 oktober. Je zal veel leren over het werk van een strategie consultant door het oplossen van deze case: het probleem structureren, het nadenken over welke analyses je graag zou willen uitvoeren en het formuleren van een daadwerkelijke strategie. Het vereist zakelijk inzicht en sterke analytische vaardigheden om dit probleem op te lossen, maar hey: we weten dat je kan!

Voor deze case zijn we opzoek naar Nederlandstalige masterstudenten met sterke analytische vaardigheden en interesse in Strategy Consulting!

Contact informatie

N: Sanne Reynders

T: 010-2175514
E: sanne.reynders@parthenon.ey.com 

Participating programs