Company | Belastingdienst

Sector: Public Sector

Werken bij de Belastingdienst

Wil jij een bijdrage leveren aan een beter Nederland? En werken bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Heb je dienstverlening hoog in het vaandel staan? En wil je kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen? Dan is werken bij de Belastingdienst écht iets voor jou!

De Belastingdienst heeft een helder doel voor ogen: de ‘tax gap’ zo klein mogelijk laten zijn! En ook daarom wil de Belastingdienst toekomstbestendig zijn: beter, goedkoper en ‘meer in control’. Modernisering van de interactie en versterking van data-analyse staan in deze aanpak centraal. De Belastingdienst investeert in een moderne, digitale interactie met burgers en bedrijven. En valt hen niet méér lastig dan nodig is. Maar ook niet minder. Data-analyse biedt hiervoor de basis. Dienstverlening en toezicht kunnen met behulp van data beter worden gericht op die burgers en bedrijven die aandacht nodig hebben. Veel aandacht is er ook voor ICT. De afhankelijkheid van grote, kwetsbare en dure automatiseringssystemen neemt af: de systemen van de toekomst zijn kleiner en flexibeler. Door automatisering, efficiencyverhoging en concentratie van werkzaamheden wordt de Belastingdienst kleiner en door informatiesturing is de Belastingdienst steeds meer ‘in control’ voor wat betreft het innen van belastingen.

Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A)

De Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) werkt voor directies van de Belastingdienst die belast zijn met de fiscale behandeling van burgers en bedrijven én voor bedrijfsvoering. DF&A levert signaalmodellen en informatiedashboards die zijn gebaseerd op de analyse van ‘big data’ en die de organisatie inzicht geven in de mogelijkheden om werkzaamheden slimmer en beter uit te voeren. Zo kunnen op informatie-gestuurde wijze keuzes worden gemaakt in bijvoorbeeld handhavingsstrategieën, behandeladviezen en procesinrichtingen.

De signaalmodellen en dashboards worden gebouwd door gebruik te maken van innovatieve IT-ontwikkelingen en het koppelen van zeer divers aangeleverde data. DF&A maakt hiervoor gebruik van een zelfontwikkelde methodiek om data op te bouwen tot datafundamenten, die de basis zijn voor de producten.

De Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) zoekt nieuwe collega’s met een achtergrond in de econometrie, natuurkunde, wiskunde, sterrenkunde, psychologie of informatica.

Geïnteresseerd?

Kom naar onze presentatie! In de presentatie laat data scientist Mark Pijnenburg aan de hand van drie eigen projecten zien wat het werk van data scientist bij de Belastingdienst inhoudt.

Meer informatie over onze actuele vacatures, ontwikkelingen óf evenementen van de Belastingdienst vind je op werken.belastingdienst.nl. Ook kun je het laatste nieuws volgen via linkedin.com/company/belastingdienst of ons twitteraccount @BDCarriere.

 

Participating programs